Perfekt underholdning for børn og voksne

Der findes rigtig mange former for underholder der passer til børn og voksne. Meget kan deles op i sværhedsgrader så man kan lave det uanset alder.

Kvalitetstid sammen

Der er rigtige mange gode aktiviteter man kan lave sammen som skaber god kvalitetstid og relationer sammen. I dag sidder mange og arbejder ved computeren eller laver ting på deres smartphone, og det gælder faktisk både børn og voksne. Derfor er der en del ting som man kan lave sammen for at skabe dybere relationer, kvalitetstid og uden skærm. Disse aktiviteter man laver sammen kan, ofte få tiden til at flyve afsted og sidder man midt i et spil kan der pludselig være gået 1-2 timer uden at man har bemærket det. Det kan være underholdning og spil imellem voksne, imellem børn eller både imellem børn og voksne. I de meget travle hverdage kan det være en god ide at man sætter sig sammen som familie, uden tv og mobiltelefon og så laver en aktivitet sammen uden at blive forstyrret at andet.

Mange elsker at spille brætspil som man kan spille over flere dage, da det jo også er tilladt at holde pause fra dag til dag. Det samme gælder puslespil som især er populære. Man kan få puslespil helt ned til små børn med meget få brikker, men man kan også få de ekstra svære hvor der kan indeholde 2.000 brikker eller flere. Det er noget man kan få flere dage til at gå med, og er man fokuseret så vil tiden flyve afsted.

Vær kreative sammen

Noget andet der giver rigtig god mening at lave sammen hvor man på samme tid kan udvikle sig er ved at være kreativ. Kreativitet har ingen grænser og der er mange måder hvorpå man kan udfolde sine kreative evner. Nedenfor er blot nævnt et meget lille udpluk på 3 aktiviteter, men der findes selvfølgelig mange flere end dette.

 

  • Lav perleplader
    Perleplader kræver både kreativitet og fokus. Der er i dag udgivet bøger med spændende motiver og skabeloner som man kan lave perleplader efter, men man kan også lade kreativiteten flyve helt ukontrolleret og se hvad der kommer ud af det. Det er både en aktivitet man kan lave som barn og voksen. Perleplader er ikke længere bare en plade med et motiv, men mange bruger det også som udsmykning i hjemmet, på børneværelset eller til arrangementer. De perler der er mest brugte til de klassiske perleplader er HAMA perler. Det er de små perler vi alle kender fra barndommen.

 

  • Modellervoks
    Det er ikke alle der har leget med modellervoks da de var små, men det er helt sikkert en god måde at aktivere sine børn hvor man også selv kan være med. Det handler blot om at få købt modellervoks i forskellige farver og så ellers bare gå i gang med at lave diverse figurer, landskaber osv. Noget modellervoks skal pakkes væk i emballage når det ikke bruges mere så det ikke tørre ud. Andet kan bruges til at blive bagt i ovnen, så man kan lege med det man har bygget på et senere tidspunkt. Der er også kommet et ”next level” af modellervoks som kaldes Foam Clay. Det er også noget man kan bygge figurer af og lege med, men det er lavet af noget andet materiale og kan ikke omformes når det er tørt.

 

  • Tegne
    En klassisk aktivitet man kan sætte i gang, er at være kreativ med tegninger. Man behøver ikke andet end et stykke papir og en blyant og så kan man ellers gå i gang. Ønsker man at udforme sine kreative evner endnu mere kan man bruge farver eller man kan male smukke malerier.